Blog

125 g Aviko Aardappelpuree, ontdooid400 g bloem1 zakje gedroogde gist (7 g)100 g ongezouten roomboter op kamertemperatuur3 eieren400 ml volle melk1 zakje vanillesuiker250 g aardbeien4 bollen vanilleroomijsPoedersuiker

Mijn kinderen houden van pizza. Mijn vrouw eet liever groenten. En ik lust wel een lekkere steak. Er zijn maar weinig toestellen op de markt waar je deze 3 verschillende bereidingen tegelijk in kan bereiden.

De OVUN is een toestel voor buitengebruik. Maar veel plaats heb je er niet voor nodig. En omdat de OVUN bijna geen hout verbruikt, heb je ook niet veel plaats nodig om hout te stockeren.

We hebben heel wat klanten die de OVUN bestellen om bij hun buitenverblijf te gebruiken. Koken met de OVUN is niet perse tijdrovend maar wanneer je echt de tijd neemt om samen te genieten en te koken dan haal je het beste uit de OVUN (en jezelf?) naar boven.

Een ceo vertelde me onlangs dat pulled pork bereiden, of iets anders in de smoker, een perfect excuus is om vanaf 9u 's morgens pintjes te beginnen drinken.

Vuurkoken

05-03-2023

Al 2.000.000 jaar gebruiken wij vuur. En je kunt er moeilijk over discussiëren dat vuur nog steeds een aantrekking heeft op de meeste mensen. Kampvuur, vuurwerk, kaarsen,… Ze maken onbewust een oerkracht in ons wakker.

Vroeger had ik een eenvoudige BBQ. En later een kamado. Ik gebruikte beide toestellen niet vaak, terwijl ik wel altijd enorm gehouden heb van de aromas, de smaken en de beleving van het bakken en grillen. Maar ik zag er altijd tegen op om de toestellen klaar te maken voor gebruik. Het begon altijd met het afborstelen van de grill...

De OVUN is een all in one BBQ houtoven smoker. Hij verbruikt minder dan 1 houtblok per uur en brandt rookloos. Je kan er alles in bereiden tussen 50-500 graden. De OVUN blijft na het stoken nog uren warm en je kan hem gewoon buiten laten staan. Meer nog, De OVUN wordt mettertijd alleen maar mooier door weer en wind....

Een goed vuur start je met klein hout. Sprokkelhout. "Kindling" in het engels. Kies een houtblok zonder knopen en met een scherpe bijl wordt klieven een moeiteloze en prettige ervaring. Lopen er kinderen in de buurt? Bekijk dan eens de Kindling Cracker. Hiermee kunnen kinderen veilig helpen klieven.

Om pizza te bakken met vers deeg, waarbij grote luchtige bellen ontstaan op de korst heb je de hoge temperaturen nodig die je enkel in houtovens kunt verkrijgen. Ideaal is de luchttemperatuur in de OVUN tussen de 300°C - 450°C en de vloertemperatuur 250°C-350°C. Door de OVUN aan te maken met 1 blok (fijn gekliefd tot...