Jamsessie met de Junglekoks van VELT: Stresstest voor de OVUN

24-01-2023

De OVUN was onlangs te gast op een wildpluk-kooksessie van de JUNGLEKOKS in het Voedselbos van Nokere. Een groep ervaren koks komt regelmatig samen om te jammen met wat er op dat moment te vinden is in de natuur.

De OVUN stond ten dienste. Op zich een goede stress-test want de 9 enthousiaste foodies maakten allemaal iets anders, en dat moest allemaal bereid worden in 1 OVUN.

Maar dankzij de temperatuurzone's die je in de OVUN makkelijk kunt creëren was het eigenlijk niet zo moeilijk om tegelijk: pizza's, taco's, flatbreads, groentetaart en gegrilde groenten te bakken.

Deze lofzang verscheen daarna op de facebook van Big Little Life:

"En die Ovun, mannekes. Het ziet eruit als een bronzen beeld in dat prachtige oranje cortenstaal. Het deed me een beetje denken aan een galante versie van het paard van Troje, op zijn lange poten. Op zich al de moeite om dat in den hof te zetten!

Al het bovenstaande toverde Piet, de meester van de start-up, uit de buik van het paard met bijna geen hout. Toch wat anders dan het halve bos dat je gebruikt bij open vuur met de dutch oven..."

Steven en Lieve uit Merelbeke schreven:

"Op oudejaarsavond hadden we de OVUN echt propvol gestopt met een gebraad, groenten en aardappelgratin. Er kon echt niets meer bij! Wij konden ondertussen rustig aperitieven en door de stabiele temperatuur in de OVUN hoefden we ons geen zorgen te maken dat iets plots zou beginnen aanbranden."

Eline uit Sint-Niklaas deelde:

"We wouden even delen dat we ontzettend blij zijn met de Ovun. We sturen je graag wat foto's en die spreken voor zich denk ik :-) Pitabroodjes waren alleszins heerlijk en veel beter dan in een grillpan."

Wil je zelf eens van de OVUN komen proeven?

Blijf op de hoogte van nieuwe posts