Een OVUN voor bij jou thuis?

05-03-2023

Buitengebruik

De OVUN is een toestel voor buitengebruik. Maar veel plaats heb je er niet voor nodig. En omdat de OVUN bijna geen hout verbruikt, heb je ook niet veel plaats nodig om hout te stockeren.

Je kan de OVUN op een optioneel onderstel plaatsen, of op een zelfgemaakte sokkel of in je bestaande buitenkeuken integreren. De OVUN weegt 130kg. Zorg er dus voor dat je sokkel of buitenkeuken dat kan dragen.

Ons OVUN-onderstel heeft wielen. Daarmee kan je de OVUN verrijden op vlakke en harde ondergronden zoals gepolierde beton, tegels of klinkers. Belangrijk is wel dat die ondergrond mooi vlak is. Kasseien, kiezel of te diepe voegen zullen verrijden lastig of onmogelijk maken.

Je kan de OVUN ook in het gras plaatsen. Best leg je tegeltjes of een andere vlakke steunen onder de wielen om verzakking te voorkomen. Je zou de wielen er ook kunnen (laten) afhalen voor de beste stabiliteit op minder harde ondergronden.

Weinig rook

De OVUN produceert erg weinig rook. En na elke stookbeurt doe je meer ervaring op en ga je heel snel ondervinden hoe je de korte rookfase's kunt minimaliseren of vermijden. Woon je in een stadswoning met een stadstuintje en maak je je zorgen dat je overlast zou veroorzaken bij de buren? Wees gerust, de buren zullen kunnen meegenieten van de geuren van de gerechten maar gespaard blijven van rook. In principe zou de OVUN ook op een balkon van een appartement moeten kunnen staan.

Mocht je tips nodig hebben of twijfel je of de OVUN bij jou thuis kan staan? Aarzel niet ons te contacteren. Wij adviseren u graag.

Ik wil advies